Nehéz Zene

Sorozatunkban a nehézzene határterületeiről szemlézünk, zenei vagy audiovizuális produkciókat keresünk, melyek egy félrement ötlet, öncélúság, vagy szándékolt paródia miatt roppant idegesítőek,esetleg viccesek.

A zajzene furcsa műfaj, szívesen találkoznék olyan emberekkel, akinek ez kedvence, és sok Goh Lee Kwang-ot hallgat, és megkérdezném tőle, hogy ebben mi jó van. Ez a maláj úriember hivatásos zajkeltő, sokat turnézik és még hazánkban is járt, de arra a rejtélyre eddig nem derült fény, hogy mi az a kütyü, amin babrál és hogyan adja ki ezeket hangokat. Érdemes figyelni, amikor a kamera néha körbemegy a teremben, akkor látszik igazán, hogy ez nem egy kifejezetten táncolható, sőt nem is kifejezetten élvezhető műfaj. Nem kizárt, hogy ezen performanszok célja egyszerűen az, hogy amikor abbahagyják, akkor az igen jó érzéssel tölti el a hallgatóságot.

Cimkék: antizene, zajzene, Goh, Lee, Kwang

Sorozatunkban a nehézzene határterületeiről szemlézünk; zenei, vagy audiovizuális produkciókat keresünk, melyek egy félrement ötlet, öncélúság, vagy szándékolt paródia miatt roppant idegesítőek, esetleg viccesek.

Tiago della Vega 2008-as Guiness-rekordja ékes példája annak, amikor egy egyébként tehetséges zenész kezében a hangszer önkielégítő-eszközzé válik. A srác amúgy is gyors témáját pengetve 170 bpm-ről egy lépcsőben felmegy 320 bpm-re, de akkor már tényleg csak valami motorberregésbe oltott esztergazaj hallatszik. Borzalmas.

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2022, IGEN