Nehéz Zene

Ha mások nem, a szabadtéri Pecsás Dream Theater koncert előtt órákig kerítésrácsok között videózó megszállottak biztosan ismerik az önálló James LaBrie univerzumot annyira, hogy nem kelljen magyarázni Marco Sfogli nevét. A DT énekes 2005-ös Elements of Persuasion c. szólólemezén kívül Jordan Rudess billentyűs The Road Home albumán is hallható az olasz gitárvirtuóz játéka.

There's hope címmel nemrég megjelent szólóanyaga pedig azonnal szélesebb közönségért kiált.

Az Dream Theater tagok neve egyfelől rettentő erős garancia Sfogli tudására, érzésünk szerint már most a világ egyik legfigyelemreméltóbb tehetsége (28 éves sincs!) - kérdés, mennyire sikerül elnyernie szólóalbumával azt a bizonyos odafigyelést szakmai és zeneértői körökből.

Marco Sfogli - Andromeda

 

Az albumra tizenegy szám került. Konceptlemezről szó sincs, a tételeket csakis egymástól független stílusgyakorlatként, egy portfólió különálló elemiként értelmezhetjük. Sfoglit sem lehet elkönyvelni egyetlen stílus képviselőjének, eddigi munkásságában épp úgy jelen volt a metál, mint a pop, a blues vagy a country. Hangzásban viszont nagyon is egységes az album.

Tovább

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2022, IGEN