Nehéz Zene

TNT hegedűn, AC/DC tangóharmonikán [+]

2011. január 23. 15:29 / Csodatevő Nikola

Az ukrán népzene és a AC/DC találkozásából született meg az alábbi Highway to hell feldolgozás. A dal fő erőssége a harmonikatokon dobolás üres ásványvizes üveggel.

A Koszi kvartett az egyik kedvenc trash zenekarunk, a TNT Titkos üzenet c. dalát játssza.

Végezetül egy kis polka! Ukranian Polka Band: Hot N Cold

A nép- és a nehézzene találkozása [+]

2010. március 22. 10:40 / Réti László

Már nagyon érett egy olyan poszt, ami magyar népzenei alapról indítva jut el nehézzenei szintre. Nem is értjük, hogy Lajkó Félix citerás zúzása miért nem lett még eddig soha "Pénteki zenész", a Kerekes Band Csángó boogie c. dalát pedig szánt szándékkal erre a posztra tartogattuk. (Lajkó és a Kerekes Band amúgy közös koncertet adnak március 24-én a hajón.)

A Kerekes Band élőben jóval nagyobbat üt, mint felvételről (ez valami népzenei sajátosság amúgy - élőben tízszer annyira működnek ezek a zenék), ám a torzított furulya és a kobozonzúzás még így is átjön.

Ami biztos, hogy Lajkó Félix inkább hegedűsként, mint citeraművészként ismert. Ráadásul a citera szó hallatán legtöbbünk előtt hosszan kígyózó asztalok felett népviseletben daloló csapatok ugranak be, nem pedig az alább látható irgalmatlan citerabűvölés. Az Örömkoncert szervezői tévedtek, amikor úgy gondolták, ez a dal Rúzsa Magdiról fog szólni.

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2023, IGEN