Nehéz Zene

Bár Torres Dani mostanában keveset hallat magáról, azért nem kell bánkódniuk a progresszív metál és technikás gitárcsilingelés drukkereinek. A Portnoy-Petrucci-Chapman Levin (kössz GVM! - a szerk.) felállású Liquid Trio Experiment új anyaga (When The Keyboard Breaks: Live In Chicago) már most hozzáférhető, június 23-án Black Clouds & Silver Linings címmel új DT album kerül boltokba, melyet Budapesten július elsején mutatnak be a Papp László Budapest Sportarénában. Nézzük sorban.

A Liquid Trio érdekes képződmény. A DT kétségkívül legismertebb és sikeresebb projektjének, a Liquid Tension Experimentnek (Portnoy-Petrucci-Rudess-Levin) billentyű nélküli változata, mely (legalábbis a hivatalosan keringő történetek szerint) a véletlen műve: alkalomszerű jammelésekből, vagy Jordan Rudess billentyűs hangszerének lerohadásából formálódott. A Liquid Tension fennállásának tízedik születésnapját ünnepelte 2008-ban; a most hivatalos bootlegként megjelenő koncertet tavaly június 25-én rögzítették Chicagóban. Az esemény érdekességét a már említett véletlen adta: miután nem sokkal a kezdőhangok után billentyű hirtelen elnémult, a formáció minden előzetes elképzelést feülíró zenélésbe csapott (Jordan Rudess pl. néhol gitározik).

Némileg összeszedettebb koncepciókból építkezik a Black Clouds & Silver Linings, a Dream Theater új albuma. A június 23-án megjelenő anyag érdekessége, hogy a teljes album mellett egy olyan CD-t is magába foglal, amelyen az album instrumentális változatát lelhetjük föl, plusz hat feldolgozást, melyekről egyelőre semmit sem tudni, ám hat héttel a megjelenés előtt, a Roadrunner Records hetente egy-egy feldolgozás dalt kiszivárogtat a digitális terjesztőkön keresztül. Az album producerei a dobos Mike Portnoy és a gitáros Petrucci voltak.

A lemezbemutatót Magyarországon július elsején láthatjuk, a Sportarénában.

Továbbkattintva két hallgatnivaló: egy 1 perces esszencia, melyet Mike Portnoy mutatott be február 27-én Eddie Trunk Friday Night Rocks rádióműsorában az új albumról, valamint egy Liquid Trio Experiment, korábbról.

 

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

„A zene politikailag gyanús dolog”
(Settembrini)

A világ legjobb zenéi. - A fusion jazz-től a thrash metalig. Nehézzene. Nem könnyű.

Levél nekünk

Keresés

Keres

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN